Tuesday, 30 October 2012

Scurta trecere

Niste zei, dom'le, niste zei! :)
(Gata, am disparut iar. :D)

Saturday, 20 October 2012

Gaşca de la 1 şi momentele nepotrivite


Prima noapte fără Moisescu! :)) Fără Vlad Moisescu, desigur, golanul de la PNL Sector 1 despre care vorbesc de ani de zile şi tot de ani de zile-i doresc să zboare cât mai departe de orice funcţie influentă în partid şi să se-ntoarcă atunci când i-oi da eu telefon. Vlad Moisescu e băiatu’ ăla care-nvârte de cheiţă şi Chiliman semnează. Contracte. Servite pe şerveţel cu bulinuţe roşii. Cui trebuie. Oare cui trebuie? Sigur-sigur nu lui Crin, nu lui Mircea Diaconu, că ei nu se ocupă cu d-astea. Nici măcar vreunor firme competente şi competitive. Cui trebuie, aşa încât într-o vreme de vânătoare la sânge, când Mircea Diaconu devine peste noapte incompatibilul incompatibililor şi simbolul corupţiei, “instituţiile abilitate” să n-aibă aaaabsolut, dar aaaaabsolut nici un disconfort cu contractele alea de la 1. Pentru că totu-i în regulă, nu, Chiliman? Nicidecum pentru că tu eşti paravanul care câştigă "bătălii antibăsiste" pe partea politică, în vreme ce mai din dos Vlad Moisescu şi prietenii se-nfruptă ca-ntre băsişti pe partea economică, nuuu, deloc! =)) Gunoaielor! Pentru necunoscători, Sectorul 1 nu e în primul rând o atracţie electorală, ci o atracţie bănească, fiind sectorul cu bugetul cel mai darnic. Cum s-ar zice, pună-şi sigla de partid pe el cine şi-o pune-o, important e cine stă la masă. Asta ca să clarificăm de ce nu l-a deranjat nimeni pe Chiliman dintre adversarii politici – nu era nevoie. Vorba aia, transpiraţia inutilă bulversează circuitul apei în natură.

Bun, acum că ne-am lămurit un pic despre mecanismele de funcţionare ale găştii aleia de la 1, să ne edificăm de ce “nu era momentul potrivit” ieri pentru deranjul produs de Crin. Păi e simplu: din aceleaşi motive pentru care niciodată nu e momentul potrivit. Acum e înainte de alegeri, nu-i bine. După alegeri, iar nu-i bine, că urlă bă’eţii cum că nenorocitul de Crin s-a folosit de ei în campanie şi-acu-i împinge-n baltă. Şi uite-aşa, din moment nepotrivit în moment nepotrivit, Moisescu şi prietenii sperau că o vor lungi până dispare Crin din vârful PNL. Fie la Cotroceni (cel mai probabil), fie mazilit de vreo grupare internă într-o conjunctură oarecare. Că după ce dispare Crin e lejer: fie ajunge conducerea în mâna unor prieteni buni de-ai lui Moisescu, fie vin nişte oameni blânzi şi şantajabili prin simplul fapt că neavând popularitatea lui Crin nu-şi permit manevre d-astea dure, cu decapitări interne. Viaţă lungă şi senină pentru gaşca de la 1, este? Eh, uite că n-a mai mers, le-a-nfundat-o Crin ieri pe scurtătură – nu fără votul unei majorităţi zdravene de prin forurile ‘nalte ale partidului, să ne-nţelegem! (A fost vot secret, nu la lumina irezistibilă a ochilor blânzi (sau autoritari?!:))) ai lui Brother Crin.)

Şi uite-aşa, băsiştii cu săgeată de la 1 văzură pentru prima dată cum e să mai dai şi cu părţile moi de pământ. :D Ce să le dorim? La mai tare, bă’eţi, la mai tare! =))

Thursday, 18 October 2012

Dacă ei nu ştiu aritmetică, măcar noi să nu fim proşti


M-am obişnuit să nu mai scriu la cald despre nimic, mai ales despre treburi politice. Parcă-i mai spornic să-ţi vezi de economia vorbelor până te prinzi de-mbârligarea lucrurilor între ele. După nişte luni de guvernare USL în care-am tăcut strident, zic să fac şi eu nişte măsurători d-astea ochiometrice, de pe bordură. Bună e şi ocazia, a doua zi după lansarea candidaţilor USL pentru parlamentare, cu mitingul ăla de categorie grea organizat spre asfixierea iremediabilă a şezătorii PPE – că asta a devenit noţiunea de congres pusă lângă enormitatea de pe stadion. :))

O dată să scăpăm de aprecierile artistice legate de miting. În toţi anii trecuţi şi anul ăsta la locale şi la referendum, versul predominant era că pe la noi nu se fac niciodată campanii în forţă. Ieri USL a făcut o ditamai minunea pe stadionul ăla, de nu s-a mai auzit nimic altceva afară de ei. Versul public circulat prin anumite guri care ceruseră anterior forţă? “Ce manelărie, frate, într-o ţară de săraci..., nu se face, dom’le, nu se face!”. Mmmnbine, deci ne-am lămurit că gunoaie şi scârbavnici respiră degajând duhoare şi prin alte zone de interes, nu doar în politică. Dacă fac americanii campanii greuceneşti e absolut beton, ăia au ___ie, ştiu să-şi transmită mesajul de învingători încă dinaintea bătăliei! Dacă fac ai noştri fix aceeaşi treabă? Pfffff, ce nenorociţi, porcii dracului, la naiba cu ei, măgarii! =)) Ş-atunci îmi vine şi mie la gură: oare nişte limbrici dinăştia merită conduşi mai bine decât au fost conduşi sub Boc/MRU? Mă tem că nu. Bun, deci eu vin şi zic la treaba cu mitingul că USL a făcut cea mai zdravănă şi aplaudabilă manevră de campanie de până acum şi iar mi-e drag de ei. :)

Zic iar, pentru că, recunosc, am avut şi eu indigestiile mele după priveliştea cu Becali pe lista de candidaţi, alături de alte feţe schimonosite măcar de corupţie, dacă nu şi de prostie, de prin UNPR. Una peste alta însă, pentru că mi-am făcut binele să tac îndelung destul încât să nu trag concluzii generale în baza unor capete de şerveţel murdare, pot să fac un calcul simplu şi să văd ce-mi dă ca proporţie între bune şi proaste. Despre UNPR a clarificat ieri Radu Tudor excelent situaţia: sunt pe liste mizerabilii lor pentru că fără ei acum ne scuipa-n freză în continuare Ungureanu din varfu’ guvernului. Nu mai am nimic de adăugat – în lunile astea prăpăd făceau băsiştii dacă nu li se punea piedică, aia e clar ca retardarea lui Ungureanu. Despre Becali încă n-a clarificat nimeni nimic. Pentru că nu-i ce clarifica. E o tâmpenie nejustificată de nici un calcul electoral: un băiat ţărănoi pogorât din mijlocul oilor şi măsurând cam jumate din marja de eroare a sondajelor a fost ales ca ofertă electorală pentru nişte oameni de Bucureşti care la locale l-au făcut primar de sector pe Rareş Mănescu – deh, meritau şi ei o... “mulţumire”. Deci se vede că e o tâmpenie, nu? Aşa că n-are sens să-ncercăm noi să găsim explicaţiile decente pe care nici Crin nu le-a găsit, suntem simpatizanţi, nu habotnici. :)) Treaba e de oaie şi basta, au făcut un calcul de doi bani şi a ieşit ca atare. Dar aşa cum un om nu e un mincinos irecuperabil pentru că te minte o dată, de două ori în zece ani, tot aşa nici USL-iştii nu sunt neprizabili pe ansamblu pentru că au primit în rândurile lor şi nişte nume de-ntors pielea pe găină. De la balcon privind, esenţial e totuşi ceea ce rămâne făcut – adică mişcările care produc efecte asupra noastră şi care provin din actul de guvernare. Cine şi cum susţine guvernul, putem discuta cât poftiţi. Esenţa rămâne însă dacă susţinerea aia, dinspre feţi-frumoşi sau lepre ordinare, dă guvernului verde la jaf, cum fu pe vremea băsiştilor, sau la măsuri preponderent pozitive, fie şi aplicate mai şleampăt, fie şi condimentate cu dobitoceli inevitabile, cum arată guvernarea USL până acum.

Cui îi e lene să adune şi să scadă, să tot fie sănătos – mie nu mi-e. Dacă tot mai am o brumă de discernământ, parcă-mi vine să mă bag şi la aplicaţii practice, mai degrabă decât să arunc cu rahat în tot ce mi se livrează. Mai că-mi vine să trăiesc şi cu Becali pe liste contra redeschideri de spitale, deblocări de posturi în sănătate, reîntregiri de salarii, deconectări de golani de la contractele cu Hidroelectrica, reduceri de cheltuieli aiuristice, creşterea colectării la buget etc. Pe malu’ ăl’lalt stă mândră alternativa: secta fanatică băsistă. Exersaţi-vă creierii, că doamne urât mai hârşâie când se freacă tembelismul de incoerenţă.

Wednesday, 10 October 2012

Singurul lucru bun despre neajutorare

Budistii ar fi mandri de mine, numai ei ar fi capabili sa gaseasca ceva bun de zis despre probabil cea mai infecta stare inventata la vremea aia cand s-au inventat starile de _____: neajutorarea. Iaca, pana si eu m-am prins ca exista o dunga pozitiva in varza care vine la pachet cu neajutorarea, anume constienta ca nu porti vreo vina. (Asta nu-nseamna ca te asfixiaza mai putin, doar ca nu te simti si responsabil pentru cursul lucrurilor.) Daca vi se-ntampla, agatati-va si voi de ce sau de cine vi se-arata, ca alta treaba mai buna nici ca puteti face cand va-nghesuie, indiferent ce va-nghesuie. Atarnati cu stil deci, nu fiti fraieri. :)

Tuesday, 9 October 2012

Numai alea de bine

De scris, nu scriu, ca nu-mi vin in cap decat de-alea negre these days si mi-i de-ajuns ca-mi vin in cap, ar fi culmea sa le mai acord si spatiu editorialistic. :)) Dar cand ma-mpiedica vreo treaba de bine, p-aia v-o dau si voua, sa nu ziceti c-am crapat inainte de marea revolutie din 2020 -- sau cand s-o-ntampla. :) Tocmai mi-a venit asta, naiba stie de unde:

Monday, 1 October 2012

Cepoi, tai-tai! =))

Atat, asta-i tot postu'. :))
Ce naiba sa ne mai complicam cu analize dashtepte? Baiatu' o facu groasa si miligramul ala de presa libera inca-n viata l-a-nghesuit cu lanterna, simplu. :D
Du-te, baiete, si mai arata-ti fatza cand te-oi chema eu! =))