Monday, 27 February 2012

Meleşcanu, ca o muscă preacinstită în vârful rahatului


Mai prin 2009, aşa, când Crin se făcea praf să ţină partidul întreg, Meleşcanu propunea negocieri cu Băsescu. Tot atunci, sau mai bine zis începând de atunci, nişte cârpe jegoase, între care musai să-l listez pe Andrei Bădin, i-au sărit la gât lui Crin că l-a împins pe Meleşcanu, acest maaaaare mare om de valoare, mai pe băncuţele din spate ale partidului. Pe-atunci, fiind un pic mai tânără, încercam să le argumentez raţional că una, că alta. Acum râd, futu-i, şi râd, şi mă-mmmmbucur de această mândră zi de preaflexibilă aplecare a lui Meleşcanu spre lingerea funcţiei din vârf de SIE. Şi mă bucur pentru că din nou se confirmă – pentru a câta oară?! – vorba lui Crin, anume că Băsescu e un fel de sanitarul pădurilor, adună toate hoiturile. =))
Oh happy day! :))))

Thursday, 23 February 2012

Cum era cu viteazul MRU, fraierilor?


Am eu o mână de fraieri care se perindă pe-aici şi prin alte zone din imediata-mi vecinătate fizică şi/sau virtuală, şi care mi-au servit ipoteza vitejească a meseriaşului Ungureanu care a venit ca un ‘nalt stejar, produs al patriotismului, să ne salveze de însuşi Băsescu, chestie pe care o vom vedea prin demiterea incompetenţilor una-două. Hăhăianu şi-a dat demisia de la Transelectrica, după care nu şi-a mai dat demisia. Câte ore au trecut de la intervenţia aberantă a lui Duţă de la CNAS în emisiunea lui Gâdea de aseară? Cât timp îi trebuie viteazului Ungureanu să-l demită? Pentru că dacă nu-l demite IMEDIAT înseamnă că aşteaptă să vadă cât e de nasoală presiunea publică. Nu MRU aşteaptă, evident, ci Băsescu şi băsiştii care nu-l vor urni pe infractorul numărul 1 al sistemului de sănătate decât dacă se văd sub 10% în sondaje. Aşa că peste 2 zile sau peste 20 de zile degeaba mi-l mai demite la comandă Ungureanu, că nu se mai califică drept act de vitejie! ACUM, Ungureanu, ACUM. De fapt nu, IERI! Măcar ieri! Că în mod normal trebuia demis din prima zi de mandat al actualului guvern! Deci fraierilor care încercaţi să mi-l vindeţi pe MRU cu pamblică roz în cap, prin ce tufe v-aţi ascuns?! 

Nu, Codrin


Codrin propune ipoteza candidaturii lui Ungureanu la primăria generală. Nici vorbă, din punctul meu de vedere! O fi el docil, dar nu cred că la vârsta asta e dispus să intre în malaxorul unei confruntări cu Oprescu, no way! Acolo va intra la trântă un măscărici sacrificabil de-al partidului. Ungureanu a fost ultima lor tragere pentru atenuarea picajului în sondaje, nu mai au nimic pe ţeavă, pe cine mama dracului să mai numească premier?! Adică e o completă aberaţie să creadă cineva că pentru a participa la o repriză scurtă de alegeri într-un tur disperaţii ăştia ar avea acum sacii polinici să ne transmită că MRU, marea lor vedetă fluturată de atâââââââta amar de vreme, nu e bun de premier. Sau dacă vreţi, dacă la guvern au mai scăldat lipsa de cadre de partid cu ideea tehnocraţiei în an electoral, a-l muta pă peste tot pe unde le lipseşte o faţă mai spălată ar stabili clar că în partidul ăla nu mai sunt decât ciumaţi. Şi n-ar avea nici _______ să mai treacă un guvern prin parlament, dacă ne gândim că ultima tură au scos-o la capăt cu 5 voturi peste minimul necesar. Deci sorry, Codrin, exclus, e poezie şi extaz, dar nu ipoteză politică sustenabilă. :)

Wednesday, 22 February 2012

Un-pic-mai-binele de care v-a durut în ___
sau Revelaţii târzii despre Eugen Nicolăescu


Un post foarte scurt şi poate mai cinic decât puteţi duce unii dintre voi: îmi pare rău că a fost nevoie ca pacienţii oncologici să rămână fără medicamente, inclusiv fără morfină, pentru ca măcar din loc în loc să mai răsară câte-o voce trezită cu întârziere care să-şi amintească de Eugen Nicolăescu şi să constate cu surprindere că “toţi sunt la fel” înseamnă nici mai mult, nici mai puţin decât că nu vezi nici o diferenţă între bună intenţie, însoţită chiar şi de unele rezultate numai bune de perfectat, şi cinism macabru degenerat în “politici publice” exterminatoare. Eh, poate data viitoare n-o să mai votaţi criminali în serie întru penalizarea celor care v-au făcut un pic mai bine, fără să reuşească într-un mandat să transforme România în Marea Britanie sau Elveţia. 

Friday, 10 February 2012

De-asta nu mă feresc să rămân lângă el


Din nou: credeţi ce vreţi, spuneţi ce vreţi despre el, aruncaţi cu gunoaie în el din lenea de a-l asculta sau incapacitatea de a-l înţelege, mi-e egal. Vorbesc despre Crin. Ieri aţi avut în Parlament, pentru contrast, întâlnirea dintre doi carierişti/oportunişti cu moace de foşti elevi şterşi care din marea lor nevoie de atenţie au lins peste tot şi au trădat pe toată lumea: Ungureanu şi Ponta. Dar în legătură cu Ponta şi manevra-i cretină de ieri eu n-am să vorbesc deocamdată ca despre o trădare – nu că n-ar avea antecedentele şi lipsa de umanitate necesare. Am să consider că, măcar deocamdată, este vorba doar despre caracterul infect al lui Victor Ponta – care, ce-i drept, e platforma pe care, şi cauza datorită căreia, apare trădarea –, caracter infect în baza căruia a ţinut să profite de absenţa lui Crin din Parlament pentru a ieşi doi centimetri în basorelief, pentru că de fiiiiiecare dată, fără excepţie, când ţin discursuri amândoi, Crin îi ia faţa de la maaaare mare distanţă. De altfel şi din ziua de ieri, eu am rămas tot cu vorbele lui Crin – nu din Parlament, ci din conferinţa de presă reparatorie de după imbecilitatea jumă’ţii de creier PSD-ist, în care i-a tras-o imbecilului atââât de fin! Şi iar zic, insist, Crin îmi seamănă ireal de bine, suntem dintr-un capăt în altul acelaşi stil de raportare la orice, acelaşi mod de a reacţiona, acelaşi stil de exprimare a gândurilor fără frână, fără a lăsa uşi întredeschise pentru jeguri umane şi fără a le da posibilitatea unora să se ascundă după diverse forme de înceţoşare, fie ea lingvistică sau de acţiune – utilizăm aceleaşi instrumente de stoarcere cu forţa a unor poziţii clare din curve ca Ponta care vor “să fie bine” cu toată lumea, sub pretextul “bunelor maniere” servite ca să ascundă o părere tranşantă care le-ar închide uşi într-o parte şi i-ar obliga să trăiască total pentru o singură opţiune. Asemănările astea fac în aşa fel încât acolo unde e Crin să mă simt şi eu reprezentată 100% -- pentru că ştiu că urmează să vorbească în numele meu varianta mea mai bună, cu ceva mai mulţi ani în spate care n-au trecut pe lângă el degeaba, un om pentru care am oricând dispoziţia să vă accept etichetele de activism politic, pentru că dacă atât înţelegeţi din ceea ce spun, sunteţi prea mici ca să vă interpuneţi între mine şi el. Vă las la îndemână conferinţa lui Crin de ieri, poate măcar acum vă prindeţi la ce e bună calitatea umană, poate măcar acum vă prindeţi că numai curvele, tocilarii carierişti şi securiştii de profesie au discursuri din fibră de stâlp, seci, liniare, plicticoase, şi că oamenii vii şi sensibili vorbesc intens, sunt prezenţi acolo unde-i vedem şi doar acolo:

Thursday, 9 February 2012

“Prostibilii” – un serial de că_at


La aşa context, aşa eleganţă, mă scuzaţi.

Mi se-ntorc plămânii cu faţa la perete când văd valul de subţirime intelectuală care se-nălţă odată cu lansarea lui Ungureanu pe lună. Un stadion de lume cu păreri s-a găsit să muşte la manevra aaabsolut disperată a lui Băsescu. Şi culmea, unii dintre ei păreau sănătoşi la cap şi cu hainele spălate. Din păcate nici diplomele de facultate nu garantează sănătate mintală într-ale discernământului politic, nici mireasma de detergent nu-i vreun semn al dezinfecţiei. Şi uite-aşa ne aleseserăm cu adunătura de băieţi şi fete cu ochii daţi pe spate de fabulosu’ situaţiei: un profesionist în capul guvernului, vârf peste grămadă! – peste grămada de PET-uri din funcţiile ministeriale, mmmbut of course. Ca să fiu sinceră (după prostul obicei al incomozilor, câţi om mai fi şi om rezista), nu înghit aşa de uşor CV-uri cu trompete. Fie şi numai pentru că trompetiştii de fanfară nu obişnuiesc să fie nişte instrumentişti fini şi conştienţi, ci nişte suflişti cu plămâni de stradă. Nu mai reiau şi eu detaliile dubioase, dar le găsiţi la Victor Ciutacu pe blog, aici şi aici, dacă nu vă prinserăţi şi singurei this far. Că unii dau gât oricărei gogoşi băsiste dacă e-nsoţită de diplomă şi de CV tumefiat, ştim prea bine, e în regulă, ne-am obişnuit, din cauza lor suferim de-atâta vreme şi om mai suferi, e viaţă, ce naiba! Există însă o categorie aparte de fraieri, că mai bine nu le-oi zice: ăia care se forţează să creadă, să găsească fineţuri strategice, cum că Ungureanu a venit ca tot spionu’ să se infăşoare şerpeşte în jurul gâtului Băsescului cu acordul victimei, că ne va salva pe toţi (şi eventual că şi ei vor fi prin preajmă, în echipa de eroi – poate chiar în echipa ministerială, dacă nu săptămâna asta, ai’laltă sau următoarea după încă vreo două de răbdare. Sau la Paştele Iepelor, nah, că Ungureanu e doar curvă carieristă şi slugoi băsist, dar ei sunt fraieri cu toate ISO-urile). Şi ne explică băieţii cum nu trebuie să ne legăm de MRU (da, înseamnă şi mişcarea rectilinie uniformă, şi se şi aplică) pentru faptul că a primit trupeţii gata serviţi de Băsescu, unguri şi UNPR-işti, la fel ca şi “programul” de guvernare, că nici noi n-am fi fost mai viteji dacă ne numea Băsescu, să facem zgomot că vrem să ne formăm noi echipa! =)) Asta dacă aveaţi impresia că e o iluzie nesănătatea discernământului despre care vorbeam introductiv. :)) Şi plusează: “Las’ că a zis ceva fin ieri, cum îi dă el afară pe miniştri când nu se ‘nalţă profesional la standarde, şi ăştia clar nu se vor ‘nălţa, deci în curând schimbă viteazu’ garnitura!” (Aici unora li se activează în creierii cel puţin momentan semifuncţionali speranţa că atunci va veni şi vremea lor – vremea surprizelor, cum le place să se exprime. =)) ) Înţelegeţi? Deci până aici ajunge imbecilitatea cu diplomă în ţara în care toată lumea urlă că politicienii prostesc poporu’. Mmmnu, iubiţi credincioşi, vă prostiţi singuri, nu vă prosteşte nici dracu’! Adică totuşi, cum să treci de vărsta majoratului şi s-o mai urli p-aia cu capacităţile executive ale “unui om inteligent, chiar şi sub Băsescu”, mai ales cu referire la un ins propulsat de Băsescu în ultima-i lungă bucată de viaţă? Ştiu şi copiii de clasa a 6-a diferenţa dintre o persoană paranoică şi un clan întreg condus de o persoană paranoică. Şi apoi să vă mai zic una: acum, când Băsescu e ca mort, chiaaaaar nu mai avem nevoie de eroi salvatori, singura chestie utilă e să nu-l conecteze la aparate unii cu imaginea măcar un pic mai spălată decât el, înregimentându-se prin guvernele disperării. Atât. Că asta prelungeşte, nu scurtează durata regimului infect! (Evident, lingăii lui MRU, în cazul în care duce guvernul o vreme, au să ne-o servească stupidoid: “Vedeţi, EL l-a dat jos pe Băsescu, v-am zis că o să-l dea jos!” Mulţam fain, de încălecători de porci gata înjunghiaţi şi pârjoliţi chiar nu e nevoie, dacă baiatu’ SIE avea de-l răsturnat, de ce n-a făcut-o în 2009, când serviciile îi aranjau reglaju’ fin, să nu se obosească să fure mai multe voturi decât îi trebuie? Rahat în ploaie, vitejia lu’ peşte.)

Şi sigur, trebuie să menţionăm şi lobotomia pe bază de “patriotism” local. Data şi locul naşterii, ca argument al competenţei şi bunei credinţe, frate! =)) Boc era băiatu’ bun pentru clujeni, omul cumsecade, futu-i! Acum e rândul moldovenilor de Iaşi să-şi dea cu firma-n cap lingându-l pe Ungureanu doar pentru că-i de-al lor (şi eventual de-o vârstă cu ei, ca să fie rahatu-mpănat cu totu’. :D). Nici faptul că aţi respirat aceleaşi noxe, nici faptul că poate v-aţi trântit de MRU în tinereţe nu justifică scleroza conexiunilor simple între informaţii la fel de simple.

Cât despre profesionalismul lui Ungureanu, eu nu-l neg, doar că n-am obiceiul de-a merge la vulcanizare cu plăgile deschise – de regulă prefer adecvarea profesională a specialistului care mă scoate din groapă. Uite de-aia nu mă impresionează cosmic translaţia şefului spionilor într-un vârf de guvern. ORICE guvern ar fi ăla. Asta ca să nu mai încep şi eu despre gravitatea faptului în sine! Şi apoi, profesionalismul oferit lu’ Băsescu drept toilet paper nu-mi pare tocmai bun de dat drept exemplu urmaşilor. Vorba aia, meseria e zgardă de aur. Sau nu aşa era? :))

Monday, 6 February 2012

6 februarie 2012: Esenţa jegului

Esenţa zilei de azi (cel puţin până la ora asta la care scriu eu în mare viteză) e nu că şi-a dat demisia Boc, ci faptul că Băsescu e aaaaaatât de disperat încât a reuşit să se târască pe jos până la tentativa de a invita liderii USL la consultări separat! (Evident, Crin, Ponta şi Constantin i-au turnat o găleată de lături în cap anunţând că merg împreună la aceeaşi oră.) Voi realizaţi la ce nivel de umilinţă începe să coboare Băsescu? Eu sper că măcar acum înţelegeţi ce vă tot spuneam de 43543765537 de ori în vremuri mai puţin agitate, că infectul nu face manevrele nebuneşti pe care le face din aroganţă, ci din simplul motiv că-i îngheaţă sângele-n vene cu gândul la închisoare. Contaţi pe spaima lui, nu vă mai (lăsaţi) prostiţi cu tot felu’ de bănuieli despre strategii deştepte. E doar zvârcolirea firească a spâzuratului pe măsura ce nu-i mai ajunge oxigenul. Nimic ultracomplex. Şi insist, disperarea de azi de a invita opoziţia “în tranşe” e singurul sondaj valabil. E fără dubiu cel mai scârbos final de regim din câte s-au întâmplat în ţara asta. Ceauşescu a sfârşit zguduitor. Băsescu preferă să sfârşească în rahat, vomă şi muuultă multă flegmă. 


P.S.: E de văzut totuşi cine sunt cei care continuă să-i mai facă respiraţie gură la gură chiar şi aşa bălos cum e. De exemplu să vedem care sunt feţele din următoarea propunere de guvern... – eu am în minte nişte nume, dar n-o să încep asaltul înainte de eventuala confirmare, deşi simpla tentaţie de a se-nhăita, fie şi temporar, cu leproşii ăştia mi-ar da tot dreptul să le aplic unora nişte duşuri preventive cu smoală. Răbdare totuşi, că nu mai e mult.

Friday, 3 February 2012

Să marcăm evenimentul deci :)


Evenimentul fiind marea răsturnare dinspre steel strings spre nylon. Mare, domnilor, nu exagerez, după ani lungi şi grei de negare a naturii-mi clasice, după tone de high action/high tension pe sârme până la reformarea completă a tendoanelor şi musculaturii (în sens pozitiv, ce-i drept), azi am decis să-mi recunosc anatomia şi rezonanţa la fineţuri. :) Aşa că d-aia zic, marcăm cu nişte nylon bătrânesc şi certificat: