Sunday, 11 March 2012

O chestie pe care dacă o ai, nu mai trebuie să pui mâna


E un fel de suprasimţ, aşa, o unealtă biologică pe bază de senzori pentru detectarea de la distanţă a materialelor genetice cu coeficienţi de elasticitate care depăşesc limita superioară admisă. Adică pentru detectarea curvismului, ca să folosesc abrevierea populară. Mulţam zeilor, m-am născut cu numita unealtă detectoare bifată gros cu 3 logo-uri Nike în lista de features. Habar n-am cum fac! Pur şi simplu îmi sare-n ochi, dintr-o scamă purtată pe umărul geşit, o formulă de adresare cu două numere mai mare, o conjuncţie mai lungă decât fusta, un tacâm în plus la masa dezbaterilor – din orice nimic mă prind că nu-i greşeală de ambalaj! Şi mă scuteşte de taaare tare multe ţepe-n lumea asta.

Un singur inconvenient minor are jucăria asta detectoare de curvism: nu prea o poţi utiliza şi în folosul altora cărora chiar ai vrea să le faci un bine – fie că-s dintre cei care nu s-au născut cu unealta minune între extraopţiuni, fie că şi-au uitat-o-nchisă de pe la vreo şedinţă. În principiu, ai putea s-o foloseşti şi spre binele altora, dar e nerentabil. Nerentabil din perspectiva numărului de borcane-n cap pe care ţi le iei în raport cu beneficiul indus. De exemplu, dacă începi să emiţi spre folosul vreunui apropiat avertismente de forma: “Exact 95% dintre cei cu care vrei să te-apuci de X treabă sunt nişte nenorociţi fără volum propriu, care iau forma vasului în care se află”, vă daţi seama cum sună – aproape rasist! :)) Sau: “Cel mai bun prieten al tău zâmbeşte fals – deci ţi-ar putea lua şi gâtul la o adică” – pfffff, da’ cum să-ţi permiţi tu luxul radicalismului legându-te de faţa omului?! N-avem voie să judecăm după aparenţe, scrie şi-n Legea atracţiei universale că dezvoltarea câmpului magnetic nu e dependentă de sculpturalitatea volumului, ci de masă. :D (Vedeţi, ş-apoi ne tot minunăm ca nişte găini pe autostradă de ce e lumea atrasă de cantitate, şi nu de calitate. =)) )

În sfârşit, aţi prins ideea, toată şmecheria e ca atunci când deţii veşti proaste cu caracter de clarviziune despre curvism (asimptomatic după analiza muritorilor fără de suprasimţuri, feroce după graficele hipersensibililor ultradotaţi) să-ţi iasă figura cu abstinenţa. Că şi aşa nu te crede nici dracu’, ba rişti să-ţi mai iei şi anterior pomenitele borcane-n freză – păcat fie şi numai de borcane, dacă nu şi de suportul de freză. Sigur, ideal e să lipseşti cu desăvârşire de la preselecţie. Că duaaamne, mare-i tentaţia să plonjezi direct pe site-uri din încregătura “Buy Shotguns Online”!