Saturday, 31 July 2010

Dacă solidaritate nu, atunci măcar egoism inteligent

S-a lăsat cu o minunată şi inconştient aşteptată leapşă
de la Iulia Huiu.
Inutil să mai spun că sunt de acord cu tot ce scrie Iulia în post-ul cu pricina. Aş adăuga totuşi în coada listei, dar nicidecum codaşă ca importanţă, atitudinea care mă scoate pe mine din minţi cel mai şi cel mai rău: “Nici mie nu-mi convine situaţia, dar oricum nu pot eu să schimb nimic.” Pfffffff, asta mă bagă-n pământ! Păi dacă nici nu-ţi convine situaţia, nici nu poţi să schimbi nimic, ce dracu’ mai cauţi în partidul ăla, măsori presiunea? Ştii, măcar infecţii care nu se revoltă pentru că sunt parte dintr-un grup... infect şi infecţios au în cap un scop care-i orientează înspre lipsa de solidaritate cu victimele mizeriilor din partid. Un scop mârlănesc, dar măcar e un scop. Ceea ce-i face mai deştepţi decât cei care dorm pe ei pentru că aşa au învăţat la şcoală – nu glumesc, aşa te-nvaţă la şcoală, numai eu ştiu cum am scăpat neexmatriculată din motive de revolte spontane generatoare de isterie-n masă şi incitare la utilizarea de creiere altmiteri trase pe dreapta. (Pentru detalii sunaţi la nevasta lui Zegrean de la CCR. :)) ) Dacă vă simţiţi mai deştepţi decât mârlanii din partid, dovediţi-o. Vorba lui Crin, “arătaţi-vă”. Dacă mai credeţi cât de cât într-o minimă formă de manifestare democratică,
străduiţi-vă să fiţi mai mulţi, schimbaţi majoritatea, aduceţi oameni noi în partid dacă-i cazul şi dacă sunteţi în stare să convingeţi. Dacă voi n-aveţi încredere în voi, de ce-ar avea alţii? Dacă nu puteţi convinge, de ce să fiţi membri ai unui partid politic? Neaşteptat pentru unii – mulţi! – calitatea de membru de partid nu oferă, în mod normal, şi posibilitatea de a opta pentru postura de enoriaş supus. Conformismul la politicile unui partid se manifestă prin vot,
nu prin înscrierea în partidul respectiv! 
Utilizarea politicilor unui partid ca instrumente pentru a-ţi pune în practică iniţiativele este singurul motiv sănătos pentru a deveni membru de partid.
Păi dacă ai ales să te înscrii într-un partid, înseamnă că ai nişte iniţiative pentru care te baţi. În singurul partid pe care-l urmăresc de suficient de multă vreme, PNL, sunt câteva feţe cunoscute care se bat pentru diverse lucruri, bune sau mai puţin bune, apoi sunt interlopii, cel mai adesea puţin vizibili, care controlează tot ce
mişcă-n partid pentru a-şi gestiona cu succes afacerile şi în rest e o zeamă clocită de adormiţi întru Domnu’ care par că nu pot nimic şi nu vor nimic, dar au nemulţumiri... care-i fac să se revolte în şoaptă, la duş, sub plapumă, pe holuri, vorba Iuliei, dar niciodată nu pe scenă,
la microfon.
Şi pentru că s-au plâns unii că le e frică să vorbească, pentru că urmează să fie expulzaţi din partid, deşi nu sunt de acord cu ei, le-am creat un spaţiu de joacă, până le reintră sângele-n circulaţie să-şi spună păsurile acolo, în anonimat – poate se trezesc şi confraţii găinari şi realizând că nu sunt singuri or pune de-un ansamblu coral revoluţionar. Ca atare, tuşiţi dacă vă vine, trimiteţi-mi pe mail sau în secţiunea de comentarii întâmplările care vă-nfundă ţevile elanului liberal, episoadele porceşti de prin filiale care v-au aruncat în lehamite sau chiar afară din partid. De undeva tot trebuie să-ncepeţi, dacă de oprit nu vreţi să vă opriţi. :)
Nu vă cere nimeni să acţionaţi pe bază de altruism sau din motive de sindrom flower-power, acţionaţi din egoism, recâştigati-vă măcar minima demnitate de a fi aderat la un partid liberal bizuindu-vă pe greutatea identităţii voastre, şi nu pe transhumanţa (aparent) rentabilă dintr-o tabară conjuncturală intr-o altă tabară,
tot conjuncturală. Încetaţi cu behăitul pe holuri şi începeţi să articulaţi cuvinte cu greutate de la balcon.
Ca să nu mai fiţi trataţi ca nişte oi.
Eu v-aştept. De vreo 12 ani. :)

Friday, 30 July 2010

Afară, nenorocire în două labe!

Sunt convinsa ca nu mai aveti nevoie de prea multe detalii referitoare la campania de brand-uire turistica, "Frunza verde stalp". Demisia ar fi de-ajuns. Zic atat sa-i cerem, ca de altceva nu e in stare.
Alaturati-va campaniei postand pe bloguri opinii sincere, oricat de dure -- mai ales dure -- despre cojile de seminte pe care ni le scuipa blonda in cap de cate ori e vorba de bani publici ROMANESTI SAU EUROPENI! De asemeni, gasiti aici codul pentru emblema campaniei.

Wednesday, 21 July 2010

Atunci insistăm

Iniţial intenţionam să postez intervenţiile lui Crin şi Ponta de ieri de la Gâdea, dar pentru că de înregistrările de la Antena 3 se ocupă o curvă care a tăiat exact fragmentele respective, atunci insistăm pe a demostra încă o dată şi încă o dată şi pe urmă din nou că PSD-ul lui Ponta e într-o fundătură logică şi acolo va rămâne.

Îmi pare rău că victima argumentelor de mare claritate
ale lui Mugur Ciuvică a fost Alexandru Athanasiu, care mi-e foarte drag, dar dacă acceptă să se bată pentru o cauză incoerentă, sorry, trebuie să-şi asume înghesuiala dezbaterii. :)


Tuesday, 20 July 2010

Cu ochelarii de eclipsă zburdând veseli prin bălării

Codrin zise că e leapşă – dacă-i leapşă, cu plăcere. :)

Adică ce vrea să zică titlul? Păi vrea să zică iar mizerii despre rătăcirile desculţe prin vilozităţile intestinale ale logicii băsiste. Foarte scurt şi din topor, ceea ce face Preda alături de corul de peţitori băsişti când invită PNL la guvernare se numeşte ori demenţă, ori curvism. În sensul că după ce-ţi toarnă liberalii for free soluţii asortate şi după ce pe toaaaaate le-ai catalogat ca fiind neserioase şi ai conchis că liberalii sunt cu buzunarele goale când vine vorba de soluţii guvernamentale, a-i invita la volan înseamnă ori că ţi-ai pierdut minţile, în caz că le-ai avut vreodată, ori că te-a lovit o disperare cum n-a mai văzut neam de neamu’ tău şi acu’ te-ai face şi
Scufiţa Roşie alterată cromatic până la oranj, numai să-mparţi curveşte nota de plată – nu şi consumaţia – cu liberalii.
Şi atunci, Nea Preda & The Repetitives, care dintre versiuni e?
1 – de fapt admiteţi că soluţiile liberale sunt bune?
2 – nu sunt bune soluţiile PNL, dar invitaţi în mod iresponsabil la guvernare un partid incompetent să adâncească şi mai rău criza?
3 – nici dracu’ nu e interesat de calitatea soluţiilor liberale, ci doar de stoparea ascensiunii PNL şi domolirea pantei descendente reprezentând involuţia PD?

Greu cu logica la deal. Dar tot e bine că vă dezvăluiţi singuri prin incoerenţă porcismele din spatele deciziilor.

Eu cred că am avut dreptate cu titlul de azi dimineaţă totuşi. :))

Monday, 19 July 2010

Fantezii sexuale

Democrat-liberalii se reunesc luni, la ora 11, în şedinţa Biroului Permanent Naţional. În partid se vorbeşte de o nouă apropiere de PNL, pe fondul certurilor dintre liberali şi social-democraţi. 
(Antena 3)

=)) =)) =))

Thursday, 15 July 2010

De concentraţie 51%

Iaca, s-a înfiinţat şi Ponta în emisiune la Gâdea. Şi acu’ interpretăm:

În deschidere ne-a anunţat cumva că în raporturile cu liberalii el şi-a ales rolul de vază cu flori şi deci nu ne atacă, nu ne face rău la stomac, nimic din registrul ăsta. Acum sigur că ştim şi noi strategii de imagine care zic simplu că dacă ai garanţia faptului că eşti mai slab decât adversarul într-o confruntare, evident că nu intri pe terenul de joc – Ponta, te-a învăţat bine cine te-a învăţat, cu Crin pierzi din toate poziţiile. Un mic amendament: nu ne plac florile de plastic – de altfel nici nu produc oxigen.

Buuuun, pasu’ 2. La pasul 2 ne-a plictisit cu excursia lui în Grecia, în care a învăţat tot felul de bunătăţuri. Traducere: ne-a adus şi noo o poză verbal-descriptivă cu Stiglitz – cultul albumului de poze cu personalităţi persistă şi dincolo de Mircea Geoană observ. Of, Ponta, de-ar fi economia sau măcar sclipiciul intelectual vreo boală contagioasă... (ferească dumnezeu să lanseze careva vreun zvon că se transmite totuşi, pe cale sexuală! =)) ).

La pasul 3 am constatat că, deşi din cifrele alea ale lui Stiglitz n-o fi înţeles prea multe economic vorbind, i-a plăcut partea de aritmetică la nebunie – chiar mi se pare o nebunie, dincolo de expresia banalizată prin utilizarea frecventă în sens decorativ. Consecinţa fiind că ne-a transformat pe toţi în procente: pe câţiva care i-am părut mai urâţi ne-a dat deoparte şi a dezvoltat o fixaţie pe EXACT 51% dintre cetăţenii români cu drept de vot. A luat-o metodic băiatu’: s-a apucat de zburat prin filiale întru sondarea poporului PSD-ist, cum ar zice Oprescu. Şi i-a interogat: “Cu PNLu’, 2007-2008 v-a plăcut? Nu. Cu PD-Lu’ în 2009 v-a plăcut? Nu, în nici un caz. 2000-2004 când am guvernat noi credeţi c-a fost bine? Da. Care-i soluţia? Asta-i soluţia.” (Radu Tudor, hlizindu-se: "Adrian Năstase!")
“Asta am şi votat în Comitetul Executiv, că obiectivul nostru politic, nici o organizaţie în afară de Harghita şi de Covasna nu au obiectiv politic mai puţin de jumătate plus unu. E o viziune foarte clară.” (Ponta)

Confesându-se lui Radu Tudor că ştie şi el cât de labili politic au părut în ultimii ani, când cu liberalii, când cu băsiştii, domnucu’ a întărit ideea: “Am pierdut toate campaniile. Ei, ne-am învăţat minte.” Deci rămâne aşa, 51% şi gata! Love is blindness. :))Concluzii:
1. PSD consideră în continuare că regimul Năstase a fost minunat, deci nu, chiar nu învaţă nimic din nimic.
2. E incredibil cum poate reduce Ponta oamenii la simple cifre! Să afirmi că SINGURA STRATEGIE, SINGURUL TĂU OBIECTIV POLITIC este 51% în alegerile următoare e de-un cinism identic în fond cu al lui Băsescu. 

Ponta, atâta noroc totuşi că ne măsori în procente, şi nu în kilograme, că nu ştiu de ce-ai fi în stare...
_________________________________________________
P.S.: Explicaţi-i careva şi lui Ponta ca votul cetăţenilor e o EVALUARE, deci nu aştepţi cu mâinile-n... sân să te voteze masiv poporu’ şi abia apoi treci la acţiune, că nu suntem la curse de cai să pariem pe partide dându-le cecuri în alb, ci te sfarmi din orice poziţie să acţionezi şi abia apoi ceri evaluarea, la vot. Deci aia cu Aşteptăm alegerile să ne ungă poporu’ ca acţionari majoritari în Parlament chiar nu merge şi mai e şi de prost gust.

Wednesday, 14 July 2010

Crin: “Despărţiţi-ne!”

Păi oameni buni, aici avem noi o jenă, că unora le convine al naibii de tare luatul de-a valma, numai că altora dintre noi nu prea ne vine-a ne omogeniza cu spurcăciunile. Dacă tot ne e clar că opoziţie unită nu se poate face cu un PSD condus de Ponta – din ce in ce mai vizibil pionul lui Băsescu plantat să-i creeze confortul dat de inexistenţa riscurilor unei noi suspendări – atunci măcar să ne lămurim
care ce-avem pe sub tricou. Ponta, spre exemplu, pe lângă că e pionul lui Băsescu, mai are şi nişte scânduri sărite din gard la capitolul logică formală, clasa a 6-a -- finalul e crunt:V-aţi prins? Adică... nu încercăm să formăm o nouă majoritate cu liberalii şi cu cine-o mai pofti să ni se-alăture, pen’că orişicum Băsescu ne zice “NU!” la orice propunere de premier, dar fix în acelaşi timp mizăm pe anticipate, pentru că... ăăăăăăă TOT BĂSESCU DECIDE DACĂ VOR FI SAU NU ANTICIPATE! – de tura asta fiind chiar în parametrii constituţionali. Ponta, tu eşti în toate minţile? =))

De unde şi concluzia lui Crin: dacă de opoziţie unită nu poate fi vorba, măcar de opoziţie bine delimitată s-avem parte.
“Despărţiţi-ne”:

Sunday, 11 July 2010

IPP-ul CĂ CARE este

"Institutul pentru Politici Publice (IPP) 
este o organizaţie neguvernamentală româneasCĂ CARE militează 
pentru creşterea calităţii proceselor de elaborare 
a politicilor publice în România."
(Iaca şi sursa.)

Sinceritate dezarmantă! =))
Autoportretul pe care şi l-au tras este crystal clear.
Realmente despre o mare CĂCARE e vorba,
fapt pentru care le dedicăm şi hit-ul week-end-ului:

Sunday, 4 July 2010

Indecently ssssunny me! :)

I'm blesssssed, I'm blesssssed! =))